Uštedite energiju

Rollplast Energy Save

Rollplast Energy Save Plus

Ovaj prozor poseduje odlične termoizolacione karakteristike. Preporučuje se za severno orjentisane položaje prozora zbog karakteristika termopaketa od kojih se proizvodi. U toku vrelih letnjih dana, sunčevi zraci koji prodiru kroz staklo, mogu značajno da ugreju prostoriju i da stvore efekat staklene bašte. Ne preporučuje se za južno orjentisane strane, ako ne postoji dodatna zaštita od sunca.

Osnovne karakteristike:

Prozor Energy Save je kombinacija od:

usteda_energije

Prozor energy save plus je kombinacija od: PVC i AL profili, gore navedeni itroslojni termopaket debljine 36 mm od jednog belog flot stakla debljine 4 mm (ili 6 mm) i jednim ili dva niskoemiona stakla sa mekom folijom debljine 4 mm (Guardian Europe)

Niskoemisiona folija– PREMIUM

Merenja pokazuju, da najveći deo gubitka toplote preko prozora, u dvoslojnom termopaketu(blizu2/3), je uzrokovano toplotnom emisijom. Ostatak od1/3 gubljenja toplote sedeli između toplotne provodljivosti i konvekcije.Niskoemisiono staklo sa mekom folijom je konstruisano tako da propušta svetlost i kratkotalasnu infracrvenu energiju, i reflektuje infracrvene zrake nazad u prostoriju. Na taj način, prostorija se zagreva, a gubitak toplote se smanjuje.